Trendigt med hållbara möbler

Trenden med nya plastiga möbler är som bortblåst, nu ska möblerna ha patina, vara hållbara och gärna begagnade – och det är något som gjort att köp- och säljsajten Blocket anammat och nyligen lanserade man en popup-sajt för begagnade designermöbler.

loppis-secondhandDe senaste åren har det kommit att bli allt starkare fokus på bra och ergonomiska möbler allt viktigare när det är dags att inreda både hem och kontor. Det är något som tydligt syns för 2016 då den hållbara secondhand möbeln kommit tillbaka och blivit trendig igen. Vi vill helt enkelt inte köpa nya plastiga möbler längre utan föredrar att köpa klassiska möbler som gärna får vara av en fin gedigen design också. Och någon som verkligen snappat upp på de begagnade tingens uppsving är köp- och säljsajten Blocket som nyligen dragit sin idé ett steg längre och har nu lanserat en popup-sajt för begagnade designermöbler och designersaker.

Lättare att hitta bra design

Till Expressen säger representanter för sajten att man genom popup-sidan vill göra design mer tillgängligt och enklare att hitta. Många som köper saker hos dem letar just efter design prylar och därför har man slagit ett slag för att göra dessa produkter mer tillgängliga. Dessutom har man byggt upp popup-sajten efter vilka designers som svenskarna söker efter mest på Blocket och enligt dem är de populäraste sökningarna nu enligt följande ordning:

  1. String
  2. Lamino
  3. Carl Malmsten
  4. Englesson
  5. Dux
  6. Hay
  7. Svenskt Tenn
  8. Jetson
  9. Flos
  10. Norrgavel

Vad man tydligt kan se enligt listan ovan är att svensk design också är något som fått ett uppsving och möblerna som folk letar efter är främst soffor, byråer och skrivbord men även sökningar på sängar, bord och stolar trendar just nu. Så den som söker efter nya möbler från kända designers gör alltså klokt i att besöka Blockets popup-sajt – speciellt om man själv vill slå ett slag för hållbarhet och vår miljö, för vad är bättre än att återanvända då?