Starta en egen möbelfirma

Att bli möbeltillverkare är någonting som många möbeldesigners drömmer om – men det kräver mycket vilja och mod för att lyckas. Bara att starta eget är läskigt, att dessutom göra det med en passion, kan innebära att en dröm krossas och du aldrig får tillbaka den.

Men det går. Det går för alla – därför kommer det även gå för dig. Behöver du inspiration? Titta bara på denna man som driva-eget.se har skrivit om, Felix Kvick. Han äger en sida på nätet där han säljer möbler och heminredning på nätet och i artikeln har han förklarat hur han tänker och vad man ska ha i åtanke när man startar eget. Felix fokus har hela tiden varit att sälja på nätet, och oavsett om det är någonting även du vill göra eller om du vill sälja i en fysisk butik – så kommer du att bli inspirerad av Felix resa. Dessutom kommer du (förhoppningsvis) att inse vad du har att vinna på faktiskt satsa på din dröm.

Vad är det då som du behöver göra för att få igång ditt företag? De flesta behöver såklart ett kapital för att lyckas med sin uppstart. Om du själv inte har en buffert kan du låna till en del, för att komma igång. Att låna pengar för att starta ett företag är någonting de flesta som startar eget behöver göra och det är inget att skämmas över. Däremot är det viktigt att man har i åtanke att pengarna måste fördelas på rätt sätt. En budget är av största vikt, med andra ord.

bank.låna.pengar

För att läsa vidare om hur du startar ditt möbelföretag kan du kika in på verksamt.se. Det är en sida som hjälper dig med allt du behöver inför uppstarten. Det är även där du tar dig för att påbörja uppstarten, och tjänsten är kopplad till Skatteverket vilket självklart underlättar.

Tips & råd om hur du lyckas

Läs gärna även dessa tips och råd från tidningen Civilekonomerna.se. Även om du ska starta en möbelfirma är det bra tips att ta till sig för att bolaget ska bli lyckat. Ett av de bästa tipsen i artikeln är att de lyfter vikten av att ha rätt kunskap. Detta får du genom att exempelvis gå på driva-eget-kurser vilket bland annat både Arbetsförmedlingen och Skatteverket anordnar. Dessutom kan det vara en god idé att prata med en som redan har startat eget för att försöka förekomma eventuella misstag. Alla gör ju misstag och om du pratar med någon som har erfarenhet kommer du mer troligt att kunna undvika dem. Även om du säkerligen istället gör egna. Ett annat tips som är bra att ta till sig är att ha en klar målsättning, och då inte bara till att företaget är uppstartat. Hur vill du att ditt bolag ska se ut om 10 år? Ska ni konkurrera med Ikea eller är du nöjd med några små affärer i Stockholm? Det bestämmer du helt själv, men genom att drömma och tänka långsiktigt är det mer troligt att du kommer att lyckas med det du gör.

Möbelsnickeri