Köper antikt på nätet

Att köpa antikviteter är någon som vi gjort i många år. Men nu börjar vi allt oftare handla våra antikviteter online. Detta leder till att vi inte behöver vänta in någon auktion, utan kan sälja och köpa objekt när vi känner för det.

9470729-antique-hung-mu-chinese-chair

När det kommer till antikviteter är vi svenskar rätt intresserade och kunniga. De senaste åren har det framförallt varit lite mer moderna antikviteter som lockat.

”Många gillar nämligen 50- och 60-talsprylar som snarare är retro eller vintage, än antika.” Läs mer.

Dessa föremål hittar vi oftast på nätet och allt fler svenskar hittar sina fynd där. Enligt Expressen har auktionshuset Bukowskis ökat sin försäljning av föremål på nätet med 22 procent. Och på grund av att fler svenskar vill auktionsfynda online har aktörerna som säljer antikviteter anpassat sig och börjar nu satsa mer på e-handel. Det man bland annat gjort är att anlita folk med expertis inom e-handel och man har även flyttat ut sina lager från centrala Stockholm.

Sälja objekt när som helst

En orsak till att många handlar sina antikviteter online tror experter är att det finns möjlighet att sälja sina objekt när man vill och att man inte måste ta hänsyn till eller vänta in en speciell auktion. Dessutom är det så att det på många sätt är mycket mer smidigt att sköta affären online och det är även så att fler har tillgång till auktionen och att priset därför kan bli lite högre på nätet.