En flytt som är bra för miljön

Det är inte alla som tänker på det, men du kan göra en insats för miljön när du flyttar.

Hur går en miljövänlig flytt till? Det handlar om att ta så lite av jordens resurser som möjligt i anspråk. Detta kan man göra på flera sätt. Ett sätt är att se till att inget gods skadas i flytten. Då måste du köpa nytt, vilket innebär att fler resurser tas i anspråk.

Hos Montrab och andra seriösa flyttfirmor kan du vara säker på att man tar största hänsyn till ditt bohag.

Om du ska sköta flytten själv har du möjlighet att påverka vilken typ av fordon som ska användas för att transportera bohaget. Än så länge finns det inte eldrivna lastbilar, även om det föregår försök med detta. Om det är möjligt att genomföra flytten med en eller flera personbilar kan man dock använda laddhybrider. Alldeles oavsett vilken typ av fordon som används kan man också påverka bränsleförbrukningen genom sin körstil. Mer om detta finns att läsa här.

Tänk på det härFlyttlåda med emballage

En annan sak du kan göra är att återanvända flyttkartonger och annat emballage. Det går ofta att köpa begagnade flyttlådor billigt på exempelvis Blocket. Det kan också gå att hitta flyttlådor i bortskänkes-grupper på Facebook. Ett miljösmart alternativ är att hyra eller låna flyttlådor. Många flyttfirmor erbjuder kunderna att hyra flyttlådor.

Kanske behöver du en borrmaskin för att sätta upp hyllor i den nya bostaden, eller något annat verktyg för att utföra ett arbete i samband med flytten. Istället för att köpa borrmaskinen, undersök om du kan hyra den. Sajten Hygglo, som du kan läsa om här, vänder sig till privatpersoner som vill hyra av varandra. Kanske kan du hitta borrmaskinen och vattenpasset som du behöver där?

Tänk också på flyttstädningen. Vare sig du väljer att städa själv, eller anlitar en flyttfirma, bör du tänka över vilka produkter som används. Det går lika bra att nå ett bra resultat genom att enbart använda miljövänliga produkter. Ett exempel är firman Grön kontakt, som man kan läsa om i den här artikeln.