Årets trender inom inredning

När det kommer till möbler och inredning är det alltid nya trender och moden som kommer och går. I år ser vi exempelvis blått, rosa och gult när det kommer till färger. Och dagbäddar, mattor och bokhyllor när det kommer till möbler.

1049449-couch-over-white

I Expressen kan man ta del av en artikel där man samlat alla inredningstrender som kommer att vara allra hetast under 2016. Bland annat är det väldigt modernt med blått i alla nyanser och de flesta möbler och inredningsprylar passar i den svala färgen. Det är också modernt att matcha olika typer av blåa inredningsdetaljer för att skapa en härlig look. De färger som gärna får matchas med det blåa, förutom det blåa i sig självt, är ljusrosa, grönt och gult. En annan trend som vi ser i år är den grafiska trenden med massor av mönster i svart och vitt. Mönstren får också vara etniska eller geometriska.

Fler trender i hemmet

Självklart finns det en massa andra trender än dessa och är man ute efter exklusiv inredning och vill köpa något som är trendigt, kan man exempelvis satsa på en dagbädd. Möbeln är nämligen en utav de hetaste just nu och i alla modemedvetna människors hem lär det finnas en sådan nu i vår. Ett par andra trender som de flesta som hänger med i svängarna förmodligen kommer att haka på nu i år är:

  • Att lägga lite tid på småsaker och byta ut luckor, fötter och beslag är väldigt hett. Dessa utbytbara detaljer i hemmet används för att förnya och lyfta helheten på ett smidigt och smart sätt.
  • Mönstrade golv. Golvens design och utseende får ta med plats och nu blir det plötsligt mode att måla golvplankorna schackrutiga. Dessutom kommer kakelplattor i asymmetriska mönster stort. Denna trend fanns redan på 1600-talet och nu kommer den 3700704-kok-interior-1tillbaka.
  • Gjutjärnet har inte varit i trendfokus på mycket länge men nu får det en plats i rampljuset. I vår vurm för det autentiska passar gjutjärnet perfekt in med en grov yta, tyngd och känsla av äkthet.
  • Glaserad keramik. Keramik har varit modernt i några säsonger nu och i år känns glaserad keramik extra hett. Glasyren får gärna vara lite rinnig och vara i skimrande färger. Läs mer.

Mattor och bokhyllor i fokus

Vad gäller textilier i hemmet är det mattan som vi lägger extra fokus på i år. Från flera håll har vi hört att 2016 kommer bli året då vi ger våra mattor mer plats och de får breda ut sig mer än de har fått tidigare. De stora mattorna får gärna vara mönstrade och gå i någon utav trendfärgerna blått och rosa. Även bokhyllan får ta mer plats i hemmen än vad de gjort tidigare. På Stockholms möbelmässa 2016 såg man att en rad svenska designers satsade just på bokhyllan och även om den egentligen inte behövs nu när vi läser allt i våra mobiler, säger den mer om oss än någon annan möbel.