Anlita flyttfirma – så funkar det

Är det dags att flytta? Spännande! Inför en flytt är det en hel del som ska fixas och som man måste ha koll på.

Idag blir det allt vanligare att man väljer att anlita en flyttfirma istället för att göra jobbet själv. En flyttfirma kan inte bara hjälpa dig att få dina saker flyttade från en bostad till en annan, utan kan även bistå med kartonger, bärhjälp, packhjälp och mycket mer. Underlätta för dig själv och gör flytten roligare!

Hitta en flyttfirma

Oavsett om du är ute efter den bästa flyttfirman i stan eller om du nöjer dig med en som ligger så nära hemmet som möjligt är det viktigt att du först ser till att jämföra priserna och tjänsterna mot varandra. Be om att få offerter och var noga med vilken typ av tjänst eller tjänster som du är ute efter.

En flyttfirma kan vanligtvis hjälpa till med:

  • Packning av föremål
  • Leverans av kartonger
  • Bärhjälp och inlastning
  • Att förflytta möbler och kartonger från punkt a till b
  • Flyttstädning

 

Dags att boka städfirma

När du väl har hittat en städfirma som du tycker lever upp till dina önskemål är det dags att boka! Majoriteten av alla människor flyttar mellan den sista och den första vid varje månadsskifte. Har du möjlighet att vara flexibel är det bra att försöka undvika dessa datum, men annars bör du lägga vikten på att vara ute i så god tid som möjligt. Det kan vara bra om du har möjlighet att vara närvarande under tiden då flytten äger rum, men i många fall går det bra att överlämna nycklar till flyttfirman. Detta är något som ni måste komma överens om mellan varandra.

Har du överlämnat nycklarna bör du ändå se till att du finns på plats när flytten är klar så att du kan motta nycklarna igen eller säkerställa så att dessa överlämnas till den nya inflyttaren. Har du beställt flyttstädning i samband med detta så behöver du även se till att vara med på en besiktning. Under en besiktning går du och personalen igenom bostaden för att säkerställa att allt är enligt dina önskemål.

Mer om flytt och tips här.